Tel: 022 - 67 51 444
Main Menu
  • alt text

Brainstormsessie met mindmappen

Het zal u niet verbazen, gezien onze bedrijfsnaam Market Mind, dat wij een enthousiast gebruiker zijn van mindmappen tijdens het brainstormen. Mindmappen brengt vanuit meerdere invalshoeken de associaties van een thema overzichtelijk in kaart. Het is een overzichtelijke brainstormtechniek om met steekwoorden, afbeeldingen en associaties in te zoomen op een item. Het kost weinig moeite om gedachtenspinsels over te brengen, feedback te geven en verdieping aan te brengen.

Mindmappen om gedachten te ordenen

Een elementair voordeel van mindmappen is het ordenen. De deelnemers behouden continu het overzicht van hetgeen ze bedacht hebben. Zo krijgen ze prikkels om verder in de breedte en de diepte te brainstormen. De samenhang tussen ideeën wordt zichtbaar gemaakt. En tegelijkertijd ziet de groep ook welke omgevingsfactoren onderbelicht zijn. Mindmappen maakt in feite een breakdown van een veelomvattend onderwerp naar en rubriceert ze overzichtelijk. Het werkt ook bij een en root cause analysis bij complexe vraagstukken.
Waar wil jij over brainstormen?

Mindmappen over ideeën van anderen

Tijdens de brainstormsessies werken we met een mix van brainstormtechnieken, niet teveel om het brainstormen niet te complex te maken. Het voordeel van mindmappen is dat de deelnemers vanuit een structuur gedreven worden door steekwoorden van anderen op de mindmap. Je neemt tijdens de brainstormsessies al kennis van andere ideeën en neemt deze mee om nieuwe associaties en acties op te bedenken.

Mindmappen werkt snel en effectief

Een groot voordeel van mindmappen is dat het snel, doelgericht en intensief ieder onderwerp kan behandelen. De flow van brainstormen blijft op gang zodra de deelnemer zijn idee kan noteren met een steekwoord, dat de lading dekt. De schematische structuur van mindmappen komt overeen met hoe de meeste professionals het meest effectief kan brainstormen. Veel deelnemers hebben de gesegmenteerde structuur met rubrieken nodig om gericht veel en gevarieerde ideeën te kunnen bedenken. Door gestructureerd iedere rubriek af te lopen, vergeet de groep ook niet snel elementaire zaken.

Mindmappen met vele toepassingen

Het is onzin dat mindmappen alleen wordt gebruikt voor brainstormen. Market Mind hanteert deze aanpak voor brainstormsessies maar je kunt mindmappen hanteren voor tal van doeleinden. Het is de ideale manier om al jouw gedachten in kaart te brengen, te rubriceren en te ordenen.
Meer informatie